Schilderijen

Abstract expressionistisch, zo wil ik mijn werk omschrijven. Aardetinten, organische vormen en texturen hebben mijn voorkeur. Deze “True colors” zijn mijn handelsmerk. Ik speel met verf en diverse materie. Vanuit een improviserende stijl laat ik me leiden door voorliggende en overheersende emoties en indrukken.

Dat maakt dat ik groot werk, vanuit beweging en onbevangenheid.

Grote bewondering heb ik voor het werk van Turner. Hij is een meester van het licht en voor mij de Engelse Rembrandt. Zijn werk inspireert mij bij het mengen van kleuren.

Qua structuur, textuur en minimalisme is kunstschilder Ryman een voorbeeld voor me. Hij experimenteerde met witte verf op verschillende ondergronden en werd hierdoor de meester van het witte vierkant. 

Voor de afwisseling maak ik graag kleurrijke series. Daarin komen onder andere de indrukken van mijn reizen terug. Hierin word ik ook door Martin van Dijk geïnspireerd. Een van zijn werken hangt boven mijn bank! Iedere dag zie ik hoe hij gebruik heeft gemaakt van krachtige heldere kleuren en een pasteuze grillige textuur. De beweging spat van het doek.

In binnen en buitenland heb ik lessen en workshops gevolgd en leerde ik vooral vanuit mijn eigen kracht en emotie te schilderen. Om zonder voorbeeld, via chaos, mislukking tot een spannend geheel te komen.